Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански поздрави участниците в дискусия за националната стратегия за младежта

Мисия

19-04-2019, 00:17

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Днес в зала „Европа“ се проведе среща на зам.-министъра на младежта и спорта Николай Павлов с младите хора на Русе по темата „Младежта говори: Национална стратегия 2030“. На събитието присъстваха зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам. областният управител на област Русе Валентин Колев, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, представители на местни клубове и организации, ученици, преподаватели и гости.

 В своето приветствие д-р Карапчански открои кои са основните приоритети на местно ниво в сферата на образованието и описа основните цели, заложени в Общинския План за младежта. Заместник-кметът сподели за добрите практики и успешните проекти, насърчаващи младежката заетост и развитие, представи и акценти от Иновационната стратегия за интелигентна специализация на града, както и за подкрепените проекти по Програма „Знание и растеж“. „Всички програми на Община Русе са свързани и с  осъвременяване на материалната база за по-висок стандарт на образование и път за високите технологии във всички сфери за развитие на младите хора, са отговор на потребностите на младежката общност“, добави още той.

Целта на събитието, което се провежда и в други градове, е да бъдат идентифицирани новите цели и приоритети, които ще бъдат включени в следващата Национална стратегия за младежта в открита дискусия с младите хора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов