С празнично шествие и гвардейски спектакъл продължиха честванията на държавността в Търново

Мисия

16-04-2019, 17:23

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

211 депутати се снимаха за спомен на мястото, където преди 140 г. приемат Търновската конституция

Кметът Даниел Панов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поведоха голямо празнично шествие, в което се включиха народните представители, гости, както и стотици великотърновски ученици. Шествието беше част от честванията на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция. Преди него депутатите се снимаха за спомен пред музей „Възраждане и Учредително събрание” в старата столица, където проведоха тържественото си заседание.

Шествието достигна до паметника „Майка България“, където с военен ритуал бяха поднесени венци в памет на българските герои. Националната гвардейска част зарадва всички със спектакъла „Искри“. Веднага след това младите таланти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“ поведоха празнично търновско хоро, в което се включиха и Даниел Панов, и Цвета Караянчева.

Кулминацията на тържествата е тази вечер в 20,30 ч. на площада пред Царевец, където ще се състои тържествена заря-проверка, ще има и прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“, съчетан със зрелищни фойерверки.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов