Двама второкласници представят Русе на олимпиада в Тайланд

Георгия Иванова от ОУ „Отец Паисий“ и Николай Радев от ОУ „Любен Каравелов“в Русе заминаха за Пукет, Тайланд, за да вземат участие в Международната математическа олимпиада  ТИМО.  Тя се провежда от 1 до 8 април 2019 година и в нея  участват 1700 ученици от 21 държави. Второкласниците са сред осемте най-добри математици в България в тази възрастова категория, показали отлични резултати на предварителните кръгове. 

Участието им в олимпиадата стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Георгия Иванова е носител на бронзов медал на есенния кръг на шестия Международен турнир „Математика без граници“.  Заради любовта й към книгите тя се подрежда на второ място в класацията на РБ „Любен Каравелов“ „Читател на годината 2018“ в категорията „деца в училищна възраст“.

Николай Радев е носител на два златни медала от международните математическите олимпиади в Хонконг и Пукет. Има още три сребърни медала и един бронзов от различни международни математически турнири.  Николай се занимава активно и с поп и джаз пеене и има множество награди от национални и международни конкурси. През миналата година той се класира на първо място и в два футболни турнира.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов