Ученици от детските полицейски управления се включват в кампанията "Не продаваме алкохол на непълнолетни"

Главна дирекция „Национална полиция" и “спиритсБългария, Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки” са подели инициатива, във връзка с превенция на употребата на алкохолни напитки от подрастващите, да разширят темата за вредата от алкохола по Програма „Детско полицейско управление" (ДПУ), като децата-доброволци се включат в провеждане на кампания „НЕ ПРОДАВАМЕ АЛКОХОЛ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ".

В тази връзка на 27 и 28 март в Русе учениците-доброволци в Детските полицейски управления в СУПНЕ „Фридрих Шилер" при Второ РУ и ОУ „Иван Вазов" при Първо РУ популяризират кампанията, като провеждат беседи по темата и разпространяват рекламни материали в търговските обекти в близост до учебните заведения, в които се предлагат алкохолни напитки.

 

Днес премина първото занятие с децата-доброволци от ДПУ при Второ РУ в Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер" – Русе. Гостуваха им старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР-Русе, инспектор Ваня Славчева от сектор „Детска престъпност“ в ГДНП, представител на Български младежки червен кръст и служители от Второ РУ.

Децата участваха активно в презентацията на Толга Мехмедов от БМЧК за алкохола и вредните му въздействия върху човешкия организъм. Разговаряха по темата с инспектор Ваня Славчева от ГДНП, която от своя страна отправи искрени благодарности към госпожа Искра Иванова, директор на учебното заведение, към учителите, учениците и техните наставници от полицията, за усилията и положения труд в рамките на националната програма „Детско полицейски управление“.

След кратката теоретична част учениците се отправиха, придружени от своите преподаватели и полицейските служители, към близки търговски обекти, продаващи алкохолни напитки, където разпространиха идеите и рекламните материали за кампанията  „НЕ продаваме алкохол на НЕпълнолетни". Децата бяха посрещнати радушно - с разбиране, с усмивки и интерес от собствениците, управителите, персонала, клиентите и минувачите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов