По обвинение на Районна прокуратура – Русе, осъдиха мъж, извършил дванадесет грабежа на чанти на жени

По обвинение на Районна прокуратура – Русе, осъдиха мъж, извършил дванадесет грабежа на чанти на жени в града.  За извършените деяния съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца. С оглед реда по който е било проведено съдебното следствие, това наказание на основание чл.58а от НК е било намалено с 1/3, като му било наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и четири месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Подсъдимия Ю.Н.М. от гр. Русе, е признат за виновен по обвинението за извършено престъпление по чл.198, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК, за това, че през периода от 22.05.2017 г. до 13.08.2017 г. в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление – на дванадесет пъти, отнел  чужди движими вещи на обща стойност 1 592,52 лева, от владението на различни жени от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Ю.М., нямал пари и решил да си набавя такива, като извършва грабежи. Разхождал се по улиците и се оглеждал за жена, която да носи със себе си чанта, и след като види, че няма други хора наоколо, се приближил в гръб, и със сила вземал чантата й.

 Присъдата подлежи на обжалване.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен