Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд двама мъже за държане на наркотици

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за държане на наркотици.

Обвинението срещу А. А. и С. С.  е за това, че в периода 01. - 13.08.2018 г. в гр. Русе, в съучастие, придобили от неустановено лице и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества: метамфетамин, разпределен в 7 броя бучки, всички с общо тегло 2,99 грама и метилендиоксиметамфетамин (MDMA), разпределено в 62 броя оранжеви на цвят таблетки и 1 брой отчупена оранжева таблетка, всички с общо тегло 19,93 грама, на обща стойност 797,20 лева – престъпление по чл. 354а, вр. чл. 20 от НК.

Срещу А. А. е повдигнато и обвинение за това, че в периода 01. - 13.08.2018 г. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал огнестрелно оръжие - газов пистолет, калибър 9 мм, със заличена марка и фабричен номер конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели, и боеприпаси – 5 бр. патрони, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 от НК

Двамата обвиняеми били приятели. С цел придобиване на средства решили да започнат да разпространяват наркотични вещества. Снабдявали се с различни по вид наркотични вещества от неустановени по делото лица и след това ги продавали или ги подарявали. С купувачите си, те се уговаряли за вида, количеството и цената на наркотика по телефона или си пишели чрез интернет приложението „Месинджър“. При тази комуникация вместо метамфетамин т.н. „кристали“, лицата използвали кодови названия като „Крис“ и изрази като „Криско с теб ли е?“, „20 за мен“ и други.

В периода от 01. - 13.08.2018 г. двамата обвиняеми се снабдили с   метамфетамин и метилендиоксиметамфетамин (MDMA) на таблетки. На 13.08.2018 г., двамата решили да се срещнат и да продадат част от наркотиците, които държали. По същото време, на полицейски екип при ОД на МВР – Русе бил подаден сигнал, че двамата обвиняеми държат наркотични вещества и се придвижват с лек автомобил „Мерцедес“. Полицейските служители видели автомобила, последвали го и го спрели, а при проверка на лицата в него открили наркотиците и незаконно държания пистолет.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)