В Русенския университет пристигнаха 79 чуждестранни студенти по обменната програма Еразъм+

В Русенския университет пристигнаха 79 чуждестранни студенти по обменната програма Еразъм+ за летния семестър. Те ще проведат своето обучение или практика във висшето училище.  

На 07 март 2019 г. (четвъртък), за новите Еразъм студенти беше организирано празненство по случай пристигането им. Приветствия от името на академичното ръководство към тях отправиха проф. д-р Пламен Кангалов, зам. -ректор по учебната работа и проф. д-р Юлиана Попова, зам.-ректор по интернационализация и комуникационна политика. Присъстваха координаторите и преподавателите им. От своя Еразъм студентите бяха подготвили кратки презентации за страните си.

Програмата Еразъм + се финансира от Европейската комисия и в нея участват както държавите членки на Европейския съюз, така и определени държави партньори от целия свят.  Страните, откъдето през този семестър в Русенския университет идват обучаеми по Еразъм + са общо 11. Най-много са студентите от Румъния – 18 и от Франция - 15. Останалите държави са представени както следва: Турция – 8 човека, по 7 от Италия и Китай, по 6 от Армения и Грузия, 5 от Испания, 3 от Виетнам и по 2 от Македония и Азърбейджан.

Във всички факултети на университета и във Филиал Разград ще се провежда обучение или практика на Еразъм студентите. Половината от тях (38) са записани във факултет Електротехника, електроника и автоматика.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)