Проведе се ежегодният конкурс-рецитал "За да я има България"

За петнадесета поредна година при голям интерес премина конкурсът за рецитал „За да я има България“, организиран от Общински младежки дом Русе.

Конкурсът се проведе в три възрастови групи и две направления: Възрожденска поезия и Следвъзрожденска до съвременна поезия. Тази година се отбелязва повишаване на интереса и още по широкото му популяризиране сред учениците, като броят на участниците достигна 200 деца и младежи. Традиционно най-голям е интереса в първите две възрастови групи. Жури на фестивала бе г-н Мариан Савов, който е и основател на конкурса. Г-жа Елена Филипова- старши експерт по Български език и литература към РУО –Русе, г-жа Николета Атанасова-журналист, г-жа Красимира Николаева-директор ОМД, г-жа Мария Георгиева –журналист и ПР в Община Русе.

Тази година имаше специални грамоти за преподавателите за творческа активност и подкрепа в областта на художественото слово. Конкурсът премина в приповдигнато настроение, а всеки бе избрал как да интерпретира любимото си стихотворение, като това при някой изпълнения, включваше и специален традиционен костюм или носия. Конкурсът има за цел да популяризира и съхрани стойностната българска поезия, насърчавайки децата в изкуството на рецитала. За много деца  през годините той е първата сцена на която стъпват. Конкурсът е посветен на днешния национален празник на България - 3 март.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)