Районна прокуратура – Русе предаде на съд непълнолетен за извършени шест кражби

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен за извършени шест кражби.

Обвинението срещу Х. Б. е за това, че през периода 25.04.2018 г. до 05.08.2018 г. в гр. Русе, като непълнолетен, но след като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в немаловажни случаи, в условията на повторност и на продължавано престъпление - на шест пъти, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – бутилка уиски „Роял Салют“; бутилка уиски „Джак Даниелс Сингъл Барел“; велосипед „Крос 26 Спийд Контрол“; 5 броя мъжки парфюми /тоалетна вода/ от серия „ANTONIO BANDERAS“, спортни обувки „Найк“; кухненска горелка, електронна везна, комплект отвертки и слушалки „Самсунг“, всичко на обща стойност 908,40 лева, от владението на „ЕВОМАГ“ ООД; „БИЛЛА БЪЛГАРИЯ“ ЕООД; Е. Г.; „ЕДЕА РИТЕЙЛ“ АД, Р. А. и С. Г.,  без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.195, вр. чл.194, вр. чл. 63, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността.

На 25.04.2018 г. Х. Б. се срещнал с познат, с когото отишли до магазин на „Евомаг“ ООД. Обвиняемият нямал пари и решил да открадне нещо, което след това да продаде. Отишъл при щанда с алкохолни напитки и след като се уверил, че никой не го наблюдава, взел бутилка уиски, която скрил под якето си, изчакал познатият му да заплати своите покупки, след което двамата напуснали магазина.

На 30.04.2018 г. обвиняемият влязъл в  магазин „Билла България“ ЕООД и се насочил към щанда с алкохолните напитки. След като се уверил, че никой не го наблюдава, взел бутилка уиски, скрил я под яке си и се отправил към касите. Действията му били забелязани от охранител в обекта, който застанал на изхода на магазина. Обвиняемият преминал през касовата зона без да заплати бутилката с уискито, която бил скрил, но забелязал охраната и се спрял на щанда за млечни продукти, където оставил открадната бутилка.

През май 2018 г., по време на разходката си Х.Б. минал покрай жилищен блок, забелязал, че входната врата е полуотворена, видял, че на първия етаж бил оставен велосипед, влязъл вътре и го откраднал. Няколко дни по-късно го продал.

На 27.07.2018 г. обвиняемият влязъл в магазин „ЕДЕА“ и от щанда с козметика. взел няколко мъжки парфюми, който сложил в раница си и тръгнал към касите, но действия му били забелязани от охраната и преди да успее да излезе от търговския обект бил спрян за проверка.

В периода 02. - 05.08.2018 г., обвиняем влязъл в жилищен блок и от шкаф пред апартамент откраднал спортни обувки.  

На 05.08.2018 г., обвиняемият влязъл в градината на  ресторант „Интрига“ и от суши бара откраднал вещи, които  сложил в носената от него чанта, но бил видян от охраната.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов