Сдружение „Динамика“ проведе семинари по подхода „Връстници обучават връстници“

Животът

19-02-2019, 12:22

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Целта беше повишаване на здравната култура на учениците и ранното им сексуално възпитание

Сдружение „Център Динамика” проведе семинари по подхода „Връстници обучават връстници” в училищата-партньори на проекта на Община Русе, реализиран с финансовата подкрепа на Швейцария. Целта беше повишаване на здравната култура на учениците и ранното им сексуално възпитание.

На 12-ти февруари ученици от 5, 6 и 7 клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Сеново, гостуваха на СУ „Васил Левски”, гр. Ветово, където заедно с домакините се включиха в конкурс за Валентинка, а в интерактивни игри представиха интересни презентации и говориха свободно сред своите връстници по теми, свързани със сексуалното и репродуктивно здраве. Проведен беше и конкурс за лично творчество – есе и рисунка, вдъхновени от празника на влюбените Св. Валентин. В края на събитието г-жа Мехмедова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” обяви, че от началото на учебната 2018/2019 г. вече функционира утвърденият със заповед ученически клуб „Аз не рискувам”, в който ученици обсъждат актуални и значими за тях теми.

 Деана Димова – управител на Сдружение „Център Динамика” връчи на директорите на училищата образователни табла, енциклопедии и материали за работа с учениците. Зарадва всички участници в семинарите по подхода „ВОВ” с почерпка и специално подготвени индивидуални предметни награди за класираните участници в конкурсите.

Сдружение „Център Динамика” е партньор на Община Русе по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на териоторията на общини от Област Русе”, по приоритетна линия „Здравеопазване” на Програма „Здраве и образование за всички”



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)