Районна прокуратура – Русе предаде на съд ученици, извършили кражба на цигари, лотарийни билети и пари

Обвиняемите са съученици във ВУИ- Завет

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама ученици за извършена кражба на цигари, лотарийни билети и пари.

Обвинението срещу К.Д. и Й.С. е за това, че на 02.12.2017г. в гр. Русе, като непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на деянието и като са могли да ръководят постъпките си, в условията на повторност, след предварителен сговор, в немаловажeн случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и с помощта на техническо средство – метален лост, отнел чужди движими вещи – 17 броя  кутии цигари „Davidoff GOLD“,  „Davidoff BLUE“-80mm, „Davidoff CLASSIC“,  „Кинг“,  „DUNHILL“, 80 броя лотарийни билети „VEGAS“, „Златото на инките“, „Кеш 100 милиона“, „Левче Кефче“, „24 карата“, „Спорт тото“ и дамско портмоне тип „несесер“, с 188,67 лева и 7 евро пари в брой, всичко на обща стойност 560.45лв., от владението на управител на „Бряг Медиа Груп“ЕООД-гр. Русе и на М. С., без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 195, вр. чл.194, вр. 63 от НК.

Обвиняемите са съученици във ВУИ- Завет, където били настанени във връзка с наложени им възпитателни мерки по ЗБППМН за извършени от тях противоправни прояви. След настаняването им във ВУИ, те продължили да неглижират учебния процес и да извършват противообществени деяния. На 01.12.2017г. обвиняемият Й.С. се сдобил с 70 лв., което споделил с К.Д.  Тогава К.Д. му казал, че знае как да спечелят още пари и му предложил на другия ден да избягат от интерната, да отидат в град Русе, да изчакат да се стъмни и да извършат кражба от павилион на автогарата. На следващият ден 02.12.2017г., двамата избягали от интерната, придвижили се до град Русе, където се разхождали докато се стъмни. Когато вече било достатъчно тъмно и нямало други хора, двамата от отишли до павилион за вестници и цигари, с помощта на металния лост отворил вратата и взели цигари, лотарийни билети и портмоне с пари. Откраднатите вещи разпределили между двамата, като ги сложили в джобовете на дрехите си. Веднага след това се качили в таксиметров автомобил и тръгнали за град Велико Търново.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)