Отново "Старт на кариерата" за двама младежи в областна администрация

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият екип посрещнаха нови двама младежи по програма „Старт на кариерата“. Г-н Григоров ги приветства за избора да бъдат част от екипа на администрацията и изрази увереност, че ще получат познания, които ще им послужат в бъдещата кариера, независимо дали ще останат в Областната управа или ще се реализират на друго място.

„Мисля, че ще бъдете подготвени кадри и в бъдеще ще се справите по най-добрия начин! Не малко хора, работещи в администрацията са започнали като Вас! Попаднали сте на подходящото място! Надявам се времето, което ще бъдете с нас да Ви донесе освен знания и удовлетворение от работата с колектива!“ заяви още областният управител.

Новите колеги Евгения Вачева и Айгюл Гаваз-Мехмед, които бяха одобрени след конкурс, ще работят за период от 9 месеца съответно в отделите „Държавна собственост“ и „Административен контрол и регионално развитие“.

Евгения е магистър по стопанско управление от Стопанската академия в Свищов, а Айгюл е завършила право в Русенския университет.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост.

От 2008 г. Областна администрация Русе всяка година назначава младежи по Националната програма „Старт на кариерата“.

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2019 г. и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.       



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов