Три сигнала за кражби разследва полицията

Три сигнала за кражби разследва полицията. Служители на Първо РУ изясняват сигнал за домова кражба в Русе. На 8 февруари в Първо РУ е постъпило обаждане от стопанин на апартамент на ул. Христо Ясенов в гр. Русе, че в дома му е било проникнато чрез взлом на патрона на входната врата и липсва къртач на стойност за около 100 лева. От полицията е извършен оглед на адреса. Сигналът е регистриран и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.

На 9 февруари в Първо РУ е постъпил сигнал за взломна кражба от търговски обект на ул. Никола Й. Вапцаров в Русе, където е било проникнато след взлом на ПВЦ прозорец. Според заявеното от обекта липсвали монети и цигари, но предстои уточняване на точната стойност на нанесената щета. Сигналът е документиран от органите на реда, като е започнато разследване по образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1 от НК.

Служители на Второ РУ  са започнали разследване по сигнал за взлом и кражба от гараж в русенския квартал „Чародейка“, постъпил на 9 февруари. Според заявеното от потърпевшия стопанин, липсвали различни инструменти на стойност за над 600 лв. Сигналът е документиран и по него е образувано дознание за престъпление по чл.195, ал.1 от НК.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)