Приключи проверката по самосезиране и организира среща за опасно кръстовище

Окръжна прокуратура –Русе приключи проверката по самосезирането от публикации във вестник „Утро“ и местни електронни издания за пътно-транспортни произшествия по пътя Русе – Варна, в района на кръстовището до магазин „Джъмбо“. Получена е обобщена информация за броя на пътно-транспортните произшествия, пострадалите лица и причинените материални щети в този район и за автомобилния трафик в посока гр. Варна и гр. Русе.

Като продължение на работата по случая, Окръжна прокуратура – Русе организира на 11.02.2019 г. от 10 часа междуведомствена среща  за обсъждане на проблемите, водещи до високия брой на произшествията. За участие в нея са поканени областния управител на Област – Русе, кмета на Община – Русе и директора на ОД на МВР – Русе. Отправен е апел към тях да осигурят участието и на други длъжностни лица, които имат отношения към поставената тема – началник на Областно пътно управление, ресорен заместник–кмет, началник на сектор „Пътна полиция и др.

Срещата ще протече на два етапа – посещение на място в района на кръстовището и обсъждане в заседателната зала на Окръжна прокуратура – Русе. Целта е обсъждане и приемане на краткосрочни и дългосрочни мерки, които да доведат да намаляване на броя на произшествията и пострадалите от тях лица, което ще е от полза на гражданите и преминаващите през този  участък от пътя.

След приключване на работата ще бъде предоставена информация на медиите на брифинг, който ще се проведе в Окръжна прокуратура  -  Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов