Студенти се представиха отлично на Третата международна олимпиада по финансова и актюерна математика

Днес чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев връчи официално грамотите на студентите, които през месец декември 2018 година взеха участие в Третата международна олимпиада по финансова и актюерна математика. Ректорът  ги поздрави за смелостта им да участват в подобни състезания, за желанието им да премерят сили със своите връстници от страната и чужбина. Благодари им за това, че са представили себе си и университета на такова високо ниво и им пожела много бъдещи успехи.

Участие в олимпиадата взеха 12 студенти от специалност Финансова математика. Максимален брой точки и грамота за отлично представяне заслужиха Севдалина Георгиева и Борислав Чакъров от 4 курс. Грамоти за много добро представяне получиха Вяра Костадинова (3 курс), Вирхиния Сентено (4 курс), Теодора Георгиева (3 курс), Теолина Тодорова (3 курс) и Есра Зиайдинова (3 курс). В олимпиадата участваха и Александра Клименко (2 курс), Николета Кирилова (3 курс), Емилия Пенчева (3 курс), Мерве Ахмедова (3 курс) и Симона Георгиева (3 курс), които бяха отличени с грамоти за участие.

Ръководители на студентите са доц. д-р Юрий Кандиларов и гл.ас. д-р Елица Раева. Наскоро завършилият студент Слави Георгиев, който е отличен за студент на годината на Република България за 2018г. в категория „Природни науки, математика и информатика", също е давал напътствия и мотивация на своите колеги.

Учредители на олимпиадата са Икономически университет – Варна и Висше училище по застраховане и финанси – София. Сред организаторите са университети и от Русия , Туркменистан и Казахстан.

За допълнителна информация: проф. д-р Велизар Павлов, ръководител катедра Приложна математика и статистика – тел: +359 887618850



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов