Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, държал тютюн без акцизен бандерол

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на тютюн без акцизен бандерол.
 Обвинението срещу Д.З. е за това, че на 04.09.2018 год. в гр.Русе, държал акцизни стоки - 20,054 кг. нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове, на обща стойност 3976,39 лв., като случаят е немаловажен - престъпление по чл.234 от НК. 

 Обвиняемият знаел, че по закон, за нарязания тютюн като стока, се изисква задължително да бъде облепен с български акцизен бандерол, тъй като е тютюнево изделие и подлежи на облагане с акциз, и че е разрешено притежаването само на такъв нарязан тютюн. Съзнавайки тези обстоятелства на 31.08.2018 г. обвиняемият, на телефон публикуван в интернет сайт, си поръчал 20 кг. нарязан тютюн за пушене. На 04.09.2018 г. обвиняемият бил уведомен от спедиторска фирма, че е пристигнала пратка за него, която ще доставят на домашния му адрес.

През същия период полицейски служители на Областна Дирекция на МВР - Русе, изпълнявайки служебните си задължения във връзка с оперативна информация за получаване на пратка с нарязан тютюн за пушене от обвиняемия, извършили проверка при която установили безакцизния тютюн.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов