Kатедра „Телекомуникации“ при РУ “Ангел Кънчев“ отваря Микротик академия

Катедра „Телекомуникации" при Русенски университет "Ангел Кънчев" отваря нова и напълно оборудвана Микротик мрежова академия през февруари 2019 г. Академичната програма на Микротик е насочена и се изпълнява от образователни институции (университети, технически училища, колежи и други), които предлагат обучение в сферата на съвременните компютърни мрежи и информационни технологии. Инициативата е на доц. д-р Георги Христов, доц. д-р Пламен Захариев, ас. д-р Дияна Кинанева и инж. Йордан Райчев.

Целта на академията е осигуряване на висококачествено обучение и предоставяне на възможност за получаване, както на теоретични, така и на приложни познания в областта на компютърните мрежи, изградени с продукти и решения на Микротик. Всеки успешно завършил курса, ще има възможността да получи международно признат сертификат MikroTik Certified Network Associate (MTCNA), който ще допринесе за професионалното му реализиране.

За допълнителна информация: доц. д-р Георги Христов, катедра Телекомуникации - 0882 000 206 

„Микротиклс" (Mikrotīkls Ltd.), известна също като „Микротик" (MikroTik), е компания в Рига, Латвия.Тя е производител на оборудване за компютърни мрежи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов