Предадоха на съд таксиметров шофьор за причиняване на телесна повреда на двама пешеходци

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу таксиметров шофьор за причиняване на телесна повреда на двама пешеходци.

Обвинението срещу Г. К. е за това, че на 17.12.2017 г., в гр. Русе, причинил лека телесна повреда на А.К. и Т. Т., като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъпление по чл.131, вр. чл.130 от НК.

Обвиняемият работел като водач на таксиметров автомобил. На 17.12.2017 г. бил на работа, като бил паркирал на стоянка пред магазин „Кауфланд 1“. Около 16,00 часа получил заявка от клиент, поради което потеглил, като посоката му на движение преминавала през пешеходната пътека пред магазина. Междувременно от търговския обект излезли пострадалите Т. Т. и А. К., които били приключили с покупките си и тръгнали по посока на същата пешеходна пътека. По същото време пешеходната пътека била достигната и от таксиметровата кола на обвиняемия, който не се съобразил с това, че двама пешеходци били навлезли в очертанията на пътеката и преминал в близост до тях. Това предизвикало гневната реакция на пострадалия Т. Т., който отправил забележка на висок тон спрямо обвиняемия, като му казал „да кара по-внимателно, тъй като щял да ги убие“. Раздразнен от това, Г.К. спрял таксито, приготвил носения у него лютив спрей, потеглил на заден ход обратно при двамата пешеходци, свалил стъклото и ги напръскал в лицата  с лютивия спрей. Веднага след това потеглил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен