Отличиха русенски деца за отлично представяне в конкурс за рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“

Три деца от ОУ „Иван Вазов“ – Русе получиха награди за участие и отлично представяне в Националния конкурс за рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“.

Наградените вазовски възпитанички, ученици-доброволци от Детското полицейско управление при Първо РУ, са: Ивасхея Михова, Деница Нанкова и Вера Димитрова.

Грамоти и награди от името на Директора на Главна дирекция „Национална Полиция“ гл. комисар Христо Терзийски им бяха връчени на церемония в учебното заведение от Пламен Първанов,  началник на Първо РУ и колегите му Петър Петров, началник на сектор „Криминална полиция“ в Първо РУ, Явор Иванов, началник сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ и Йордан Генджов, началник на „Група за охрана на обществения ред“ в Първо РУ.

Националният конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“ се проведе в края на миналата година в рамките на дейностите по програма „Детско полицейско управление“. Със свои творби в него участваха доброволци от всички детски полицейски управления в страната. За награждаване бяха класирани седем от постъпилите общо 84 рисунки в национален мащаб.

По време на церемонията „Полицай на годината 2018“ с рисунките от конкурса бе проведен благотворителен търг, средствата от който постъпиха по сметка на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов