През изминалите почивни дни служителите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 4 сигнала за инциденти

През изминалите почивни дни служителите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 4 сигнала за инциденти.

В събота за времето 12:45 - 13:05 часа екип на Първа РСПБЗН-Русе е пратен на сигнал на запалени отлагания в коминно тяло в блок на ул. Даме Груев в Русе. При пристигане на адреса огнеборците са установили, че е възникнало самозапалване в комина и са предприети мерки за разузнаване и уведомяване на живущите в сградата. Не са се наложили гасителни действия. Няма пострадали.

Вчера в 18:13 часа един екип от Втора РСПБЗН –Русе е пратен да гаси запалване в метален контейнер на ул. Згориград до блок „Боримечка“ в Русе. Малко по-късно в 18:41 часа екип от Първа РСПБЗН е насочен по сигнал за запален комин в бл. 206 в русенския квартал „Чародейка“. Установено е, че пожарът е предизвикан от запалени сажди в комин, заради камина на първия етаж. Огнеборците са работили на местопроизшествието до 20:20 часа. Пострадали хора няма.

Тази нощ, за времето 23:06 - 23:40 ч., екип от Първа РСПБЗН  е посетил друг адрес в гр. Русе на ул. "Борисова", заради запалени сажди в комин в блок "Некрасов". Екипът не е гасил. Почистена е ревизията на 8-ия етаж от запалени сажди.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)