Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Крими

20-12-2018, 16:18

Снимка:

ПРБ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор нарушил правилата за движение по пътищата и причинил катастрофа с един загинал човек.

Обвинението срещу М. А е за това, че на 11.09.2017г. на път гр. Русе – гр. Велико Търново, в землището на с. Полско Косово, обл. Русе, при управление на лек автомобил „Ауди А 6“, нарушил правилата за движение, като при избиране на скоростта на движение в извън населено място е превишил максимално допустимата скорост от 90 км в час, като е управлявал със скорост 100,8 км/ч. и при изпреварване и навлизане в пътна лента, предназначена за насрещно движение, създал опасност за превозните средства, движещи се по нея и по непредпазливост причинил смъртта на К. В. - престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342 от НК.

На 11.09.2017 г. около 21.00 часа обвиняемият управлявал лек автомобил  „Ауди А 6“ по път гр. Русе - гр. Велико Търново, в района на с. Полско Косово, общ. Бяла. Пред неговият автомобил, в същата посока се движили товарен автомобил, лек автомобил и две товарни композиции – влекачи с прикачени ремаркета, които образували колона. В един момент, обвиняемият предприел изпреварване на превозните средства, които се движели пред него, като пътят бил прав, но в непосредствена близост предстоял ляв завой. Той преминал в насрещната пътна лента, ускорил скоростта на 100,8 км/ч., изпреварил товарния и лекия автомобил и продължил, за да изпревари двете товарни композиции, въпреки че навлязъл в кривата на завой.

По същото време, но в срещуположна посока, в пътната лента, предназначена за движение към гр. Русе, се движел лек автомобил „Ауди 80“, управляван от пострадалия К. В., който също бил навлязъл в кривата на описания завой от неговия срещуположен край, като се движил с около 105,1 км/ч. Когато за водачите на двата автомобила, които се движили един срещу друг, се открила пряка видимост, К. В. предприел спиране, като успял да намали скоростта до 74,5 км/ч. Независимо от това между двата автомобила възникнал челен удар. Вследствие на ударът и възникналите инерционни сили лекият автомобил „Ауди 80“ се плъзнал странично, завъртял се и се преобърнал на лявата си страна. К. В. получил множество сериозни травматични увреждания по цялото тяло, които не били съвместими с живота и починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)