Благотворителна акция на студентски клуб „Палитра"

С наближаването на края на зимния семестър и в навечерието на дългоочакваните Коледни и Новогодишни празници, студентите от клуб „Палитра" при Русенския университет откриха във фоайето на Ректората традиционната си благотворителна изложба.

Членовете на клуба поднасят на вниманието на студенти, преподаватели, служители и гости на университета най-новите си творчески интерпретации – колажи върху стъкло, декупаж върху керамични и стъклени предмети, декорирани гипсови отливки, меки коледни украшения за елха, декоративни кукли, пресъздаващи традиционната българска носия в нейните й разновидности, ювелирни изделия и много други.

Коледният базар ще продължи до 19 декември 2018 г., след което събраните средства ще бъдат дарени на студенти в затруднено положение.

Паралелно с тази традиционна благотворителна кампания за първи път творби на студенти от клуб „Палитра" участват в друга подобна инициатива. Тя е организирана от Окръжен съд – Русе като изложба, посветена на 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд. Предвидената разпродажба на всички произведения и получените средства от тях ще бъдат предоставени на националната инициатива „Българската Коледа".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов