Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, хулиганствал и заплашил двама с убийство

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени хулигански действия и заплаха на двама с убийство.

Обвинението срещу М. Г. е за това, че 02.05.2018 г. в гр. Русе извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на обществено място в гр. Русе на ул. “Петко Д.Петков“, извадил и насочил газ-сигнален пистолет марка и модел „CARRERA“ срещу Г. И. и С. К. и възпроизвел изстрел, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост /престъпление по чл.325 от НК/, заканил се с убийство на Г. И., като му казал „изчезвай веднага, че ще те гръмна“ и на С. К. като му казал „внимавай, туй виждаш ли го, айде тръгвай си“ и насочил газ-сигнален пистолет срещу тях, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у пострадалите за осъществяването му /престъпление по чл.144 от НК/.

Обвиняемият, след като употребил алкохол, взел притежаван от него пистолет, сложил на ушите си слушалки и излязъл на улицата. Както стоял на улицата видял пред денонощен магазин, мъж да  разговаря с продавачката. Без да е предизвикан и провокиран по какъвто и да е начин, се доближил до човека, извадил оръжието от чантата си, насочил го към него и му казал „Изчезвай, че ще те гръмна“. Човекът толкова се изплашил и стреснал, че не успял нито да каже нещо, нито да се помръдне от мястото си. Продавачката започнала да вика да свали оръжието, но понеже обвиняемия бил със слушалки не я чувал. Едва като започнала да ръкомаха и да му прави знаци да прибере оръжието, той прибрал пистолета в чантата си и свалил слушалките.

Обвиняемият видимо бил под въздействието на алкохол, продължил да се  държи неадекватно. Докато разговарял отново извадил оръжието, започнал да го демонстрира и да размахва пистолета, като произвел изстрел.

Известно време след това в магазина дошъл другия пострадал. Докато продавачката се опитвала да го обслужи, обвиняемият отново се намесил в разговора между тях. Въпреки, че клиентът не създавал опасност и не нарушавал реда, обвиняемият заплашил и него с оръжието, като му казал „внимавай, туй виждаш ли го, айде тръгвай си“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов