ММС отличи най-изявените доброволци за 2018 година, Плевен със силно присъствие сред наградените!

5 декември е Международен ден на доброволчеството

Министерството на младежта и спорта връчи наградите в ежегодния конкурс: “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади хора от цялата страна, които със своя личен пример и работа спомагат за популяризирането на доброволчеството в България, съобщава tribune.bg. В рамките на няколко седмици, всеки желаещ имаше възможност да подкрепи в социалните мрежи няколко младежи-доброволци, чиито кандидатури бяха издигнати от организациите, в които те полагат доброволчески труд. Денят на церемонията по награждаването не е случаен. 5 декември е Международен ден на доброволчеството. Събитието беше представено като част от светлинно-музикалната постановка "Малкият принц".

А най-изявени доброволци за 2018 година са Емма Лилова, Любомира Касабова, Цветелина Конова, Тедислава Димитрова и Биляна Борисова.

"В доброволчеството ме привлича едно нещо – когато ми се усмихнат от другата страна, след като получат любовта или помощта, която аз им давам! За мен е достатъчна дори една усмивка!“, сподели плевенчанката Цветелина Конова.

По време на церемонията бяха раздадени и специални награди. Националното представителство на студентските съвети и Асоциация "Докосни дъгата" бяха отличени за цялостен принос в доброволчеството и младежката политика.

Председател на асоциацията е плевенчанката д-р Денислава Ангелова, която е инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди и оркестри в страната. Припомняме, че през изминалата година в Плевен бе учреден втория в страната ученически гвардейски отряд в ОУ "Д-р Петър Берон", както и първи за страната ученически гвардейски духов оркестър към СУ "Иван Вазов". Освен това, асоциацията реализира в Плевен и няколко инициативи, свързани с проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние", насочен към здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта, обхванал няколко града, бе и добилият популярност през това лято конкурс "Спортувай с послание".

Асоциацията проведе иницаитива и с водещите футболни клубове у нас, като през август те се обединиха и заедно казаха "Да на спорта, не - на агресията". Това се случи по време на откриването на третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия".

А само преди броени дни асоциацията зарадва стотици плевенски деца със събитие от националната кампания "Мисия спорт на любимите герои", стартирала през ноември съвместно със сдружение "Пазарджик спортува". 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов