Юношата на „Дунав“ Александър Кирилов: Започнах да свиквам с обстановката в Пескара

Юношата на ФК „Дунав“ Александър Кирилов вече четири месеца е собственост на италианския клуб „Пескара“. Централният нападател на юношеската гарнитура до 17 години изкара успешни проби в тима от Серия „Б“ през май. Скаути на италианския клуб следяха отблизо развитието на таланта от школата на „драконите“ в последната година и подписаха договор с него.

Александър Кирилов е роден на 22 февруари 2002 година и е висок 190 см. Централният нападател е част от националния отбор на България до 17 години. Ето какво сподели той пред официалния сайт на ФК „Дунав” – www.fcdunav.eu:

– Как се чувстваш  в новия отбор?

-Чувствам се все по-добре, постепенно започвам да свиквам с обстановката. Началните три месеца ми бяха изключително трудни понеже нито говорех, нито разбирах италианския език. В момента може да се каже, че разбирам някои думи и изрази. Това е от изключително значение за да разбираш какво иска от теб треньорът.

– По  различни ли са тренировките?

-Тренировките са коренно различни от моя гледна точка. Натоварванията са с висока интензивност и са предимно с топка. Тренировката продължава около час и половина, стига и до час и 45 минути, но това се случва в началото на седмицата. В Италия има специална програма, която се приготвя преди предстоящата седмица. Отделят внимание на футболистите си и не подценяват никого.

– Как се справяш с езика и свикна ли с обстановката?

-Езикът е главния ми фактор в момента и гледам да наблягам повече там. С обстановката свикнах, хората тук са приятни, има изключения разбира се, но навсякъде има неща, които пречат. Затова мога да съм благодарен, защото точно тези неща изграждат силния характер на човек.

– На какво ниво е италианския футбол според теб?

-Смея да твърдя, че италианския футбол е на изключително високо ниво. Вижте фактите – за какъв избор от качествени играчи става въпрос, колко млади таланти излизат от школите им и какви успехи записват в Европа. Затова не е трудно да си отговорим на въпроса ,,Доминира ли италианския футбол в Европа?”



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)