БРТПП лицензира център за професионално обучение

Мисия

30-11-2018, 09:54

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

По предварителни наблюдения най-голям интерес има към курсовете по румънски език, които Палата започна да организира от тази година

Българо-румънската търговско-промишлена палата получи от Националната агенция за професионално образование и обучение лиценз за своя нов образователен център, който ще предлага курсове по 17 специалности в сферата на туризма, индустрията, земеделието и търговията.

В хода на подготовката за лицензиране БРТПП направи една серия от краткосрочни обучения по ключови компетентности по програмите, които в бъдеще се предлагат от новия център – комуникации и предприемачество. В трите безплатни обучения през октомври в хотел „Дунав“ се включиха над 45 души търсещи работа или желаещи да променят кариерното си развитие.

Като организация в подкрепа на българския и румънския бизнес БРТПП ще ориентира своите обучения предимно към работодателите, които предоставят възможности за професионално израстване на своите служители. Но това не изключва индивидуалните участници, за които БРТПП също предвижда образователни форми. 

По предварителни наблюдения най-голям интерес има към курсовете по румънски език, които Палата започна да организира от тази година. В бъдеще курсовете ще бъдат оповестявани чрез сайта на Палатата brcci.eu и сайта на Агенция „Виза“ jobsvisa.eu.

Новият лицензиран център за професионално обучение се създава в рамките на проект „ВИЗА - Агенция за трансгранична трудова мобилност“, финансиран от Програма Интеррег V-A Румъния – България, който се изпълнява от Българо-румънска търговско-промишлена палата с партньор Асоциация за устойчиво развитие Слатина.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)