Обвинен в убийството на плевенчанин остава с мярка за неотклонение "задържане под стража"

Следващото съдебно заседание е насрочено за 3 декември

Днес, 22 ноември, състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Г.М.Д., от Искър, обвинен в това, че на 19.04.2018г. в градчето, умишлено умъртвил Б.Б.М. на 65 години, от Плевен - престъпление чл.115 от НК, за което предвиденото в Закона наказание е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Задържаха 64-годишен за жестоко убийство на плевенчанин

В провелото се днес съдебно заседание става ясно, че адвокатите на пострадалите от извършеното престъпление, са назначени неправилно и незаконосъобразно от разследващия орган, поради което те не разполагат с представителна власт и не могат да упражняват правата на пострадалите лица. В следствие на това, съдът ги освобождава от по-нататъшно участие в процеса. Определението за това може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд град Велико Търново, в седемдневен срок, считано от днес.

Тъй като в днешното съдебно заседание подсъдимият е заявил, че признава фактите от обвинителния акт, са налице условията за предварително изслушване на страните без призоваване на свидетелите и вещите лица, което обаче следва да бъде направено след изтичане срока за обжалване на определението на съдебния състав.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 03.12.2018 година, в най-кратки срокове, след изтичането на срока за обжалване. Мярката за неотклонение на подсъдимия „Задържане под стража“, остава същата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов