Светлинно шоу на лед откри ледената пързалка в Русе

Пързалката е с площ 450 кв.м.

Тази вечер, на площада пред Операта, бе дадено началото на зимното приключение „Сребърните кънки“ – тазгодишното издание на ледената пързалка в град Русе. Това се случи в присъствието на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, зам.-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, зам.-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева, директора на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова, изпълнителния директор на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, директора на ОП „Русе арт“ Мариан Савов. Водещ на откриването бе актрисата Ралица Константинова.

Десетките зрители – русенци и гости на града, се насладиха на виртуозните изпълнения на спортисти по фигурно пързаляне от клуб „Ледени искри“, град София. Уникалното тази година бе това, че за първи път в България беше показано и светлинно шоу на кънки от артистите на спортен клуб „Дивинитас“.

Пързалката е с площ 450 кв.м.
Доставена е на Община Русе от фирма „Парк – спорт – консулт“ ЕООД, партньор на австрийската фирма „AST Eis und Solartechnik GmbH“ – най-големият производител на ледени пързалки.

Работното време на пързалката е от 10:00 до 22:00 часа - без почивен ден. На разположение са общо 200 чифта кънки. За начинаещите кънкьори са предвидени обучителни тренажори под формата на пингвини и мечета, които ще се предоставят напълно безплатно.

Цената на входен билет за възрастни е 5 лв. на час, а за ученици 3 лв. за час. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни - 56 лв. Цената за групови посещения до 6 души, включваща входен билет и наем на кънки, е 5 лв. на час на посетител.
Пързалката има на разположение квалифициран медицински екип, който при необходимост ще окаже първа помощ, а всеки закупен билет включва застраховка.
Функционирането на пързалката ще бъде съпътствано и от развлекателна програма, атракции и много изненади, които ще допълват празничното настроение.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен