Иван Петков: Надявам се да направим още една крачка напред в Шампионската лига

Волейболистките на Марица са в група А от надпреварата, като съперници са им още Вакъфбанк (Истанбул), Безие (Франция) и Алианц (Щутгарт)

"Надявам се участието на Марица в Шампионската лига през настоящия сезон да донесе необходимите позитиви, а ние да направим още една крачка в развитието си." Това заяви заяви старши треньорът на българския първенец при жените Иван Петков преди старта в най-престижния европейски турнирл, съобщи БФ Волейбол.

Волейболистките на Марица са в група А от надпреварата, като съперници са им още Вакъфбанк (Истанбул), Безие (Франция) и Алианц (Щутгарт). В първия си мач пловдивчанки гостуват на френския Безие на 20 ноември.
 
"Влизаме с много надежди. Нормално е да има преливане на състезателки, не ни се случва за първи път. Искаме да се изкачим едно стъпало нагоре в нашето развитие. Надявам се да постигнем поне една победа в груповата фаза. Също така да играем със самочувствие, а състезателките да разкрият потенциала си. Трябва да изградим имидж на постоянно присъствие в тези турнири", заяви Иван Петков.
 
"Играли сме само с Вакъфбанк, доста съм ги следил. В другите два отбора се разчита основно на чужденки. Те са на едно средно европейско ниво, но са доста далеч от Вакъфбанк. Гледал съм по един мач на Безие и на Щутгарт", каза още селекционерът на българския първенец.
 
Петков говори и за конкуренцията във вътрешното първенство.
 
"Имаме информация за Славия и Берое. За другите отбори все още нямам никакви наблюдения. Славия се подсили с доста сериозни попълнения. Берое, както и Левски, също участват в европейските турнири. Имат шансове да елиминират отбори. Дано съперниците ни в България са по-добри, това ще ни помогне за по-силно представяне в Шампионската лига. Първенството ни от година на година става все по-добро. Някои от състезателките ни влизат по-трудно в ритъм, имахме нормални проблеми за една подготовка, но като цяло не сме далеч от средното европейско ниво", добави Иван Петков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов