Народни представители почетоха в Русе паметта на репресираните от комунистическия режим

С минута мълчание те изразиха своето уважение към паметта на репресираните от тоталитарния режим

Народните представители от ГЕРБ почетоха 10 ноември. Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Георги Марков поднесоха цветя пред паметника на жертвите на комунизма в градинката на площад „Оборище“. С минута мълчание те изразиха своето уважение към паметта на репресираните от тоталитарния режим.

"Преди 29 години бе поставено началото на промяната, която през отминалите почти три десетилетия позволи на България да измине нелек път. Целта бе постигната. Преди 11 години България стана част от голямото европейско семейство и член на Европейския съюз. Това признание за напредъка в нашето развитие бе постигнато с много реформи и усилия, въпреки постоянната съпротива и различни спънки, създавани от редица външни и вътрешни сили.

Решихме на тази дата да отдадем почит на пострадалите от едноличното управление на държавата в продължение на десетилетия, по време на който живяхме заедно с голяма част от милионите наши съграждани. Длъжни сме да пазим спомена за престъпленията на комунизма, които промениха развитието на България за около половин век и сломиха хиляди човешки надежди за по – добър живот“, споделиха депутатите.

„Все още продължаваме да виждаме болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от десетилетното авторитарно управление на страната.

Затова ние сме призвани да отстраним завинаги сенките на авторитаризма. Ние трябва да опазим държавата от популистката вълна и залитане към онзи едноличен стил на управление, познат ни от близкото минало“, добавиха те.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов