Внесоха обвинителен акт за извършена кражба на изкуствен тор и държане на цигари без акцизен бандерол

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт за  извършена кражба на изкуствен тор и държане на цигари без акцизен бандерол.

Обвинението срещу Н. В. и П. В. е за това, че на 06.12.2017г. в гр.Русе, след предварителен сговор, в немаловажен случай, чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил „МАН“,  отнели  чужди движими вещи – 12 броя чували „Биг-Бег“ с изкуствена тор, на обща стойност 9013.59 лева, собственост на „Бореалис Л.А.Т България“ ЕООД – гр.София, от владението на „Пристанищен комплекс – Русе” ЕАД – гр.Русе, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл.195,  вр. чл.194 от НК.

Срещу Н. В. е повдигнато обвинение и за това, че на 08.01.2018 г. в с. Голямо Враново, обл.Русе,  в лек автомобил „Ауди“ и в гр. Русе, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове – 1500 броя кутии с цигари марка „Fortuna BLUE“, всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 11 250 лева, като случая е немаловажен - престъпление по чл.234 от НК.

Двамата обвиняеми работили в „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД. Във връзка със сключени договори в закрит склад „Пристанище – Изток“ в гр.Русе се съхранявали стоки, собственост на „Бореалис Л.А.Т“ ЕООД – чували /биг-бегси/ с пакетирана изкуствена тор. Знаейки процедурата по товарене на автомобили с биг-бегси с изкуствена тор при получена заявка, обвиняемите се уговорили да откраднат чували с тор, който да продадат и да си поделят печалба. За целта Н.В. намерил  купувач на изкуствената тор – земеделски производител на когото продали торта на цена – по 500 лева за тон, която била по-ниска от пазарна.

В ГПУ гр.Русе била получена информация за Н.В., че се занимава и с търговия на акцизни стоки без бандерол – цигари и съхранява в дома си и снабдява различни лица с кутии с цигари без акцизен бандерол. Във връзка с постъпилата информация на 08.01.2018г. била проведена специализирана полицейска операция при която е установена безакцизната стока.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов