За десета поредна година се проведе фестивала за хора с увреждания "Светът е за всички"

Мисия

05-11-2018, 15:37

Снимка:

Областна администрация

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалът "Светът е за всички" продължава с концерт

Заместник областният управител г-н Валентин Колев приветства организаторите и участниците

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев приветства организаторите и участниците на десетия юбилеен фестивал на хората с увреждания „Светът е за всички“.

Той благодари за отправената покана да бъде част от откриването на събитието, както и на Русенския университет за предоставената зала. Заместник областният управител изрази увереност, че държавата ще продължи да правите необходимите и възможни стъпки, за да може всички хора да се чувстват равни, всички хора да имат своя шанс и всички да живеят по-уверено и спокойно. Не на последно място г-н Колев подчерта, че е убеден, че организациите и институциите, имащи отношение към проблемите на хората с увреждания ще работят взаимно в името на това те да бъдат напълно равнопоставени с всички други хора.

Г-н Колев връчи и поздравителен адрес на организаторите от името на областния управител г-н Григоров, в който се казва:

„…Считам, че фестивалът „Светът е за всички“ е поредното доказателство за волята и силата на духа!

Не губете копнежа си за по-добър и пълноценен живот! Вие го можете! Вие го заслужавате!...“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов, като сред гостите на инициативата беше началникът на отдел „Социални дейности“ в Община Русе г-жа Катя Петрова.

Събитието бе открито днес във фоайето на „Канев център“, като то ще продължи и през утрешния ден до 16.00 ч. В програмата са включени множество музикални и танцови изпълнения. Посетителите ще имат възможност да се запознаят лично с Бате Енчо, който тази година ще води фестивала, а също така ще могат да се насладят и на прекрасния глас на Крисия Тодорова, която през 2014 г. завоюва второ място на страната ни на Детския песенен конкурс „Евровизия“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов