Русе с призови места от държавното първенство по ориентиране за работници и служители

Завоювани са 9 медала и две купи

Отборът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе /РДПБЗН/ взе участие в провеждането на Купа „КНСБ” и Държавно първенство за работници и служители - 2018 година. Спортното събитие се състоя на 3 и 4 ноември 2018 година, със състезателен център с. Главан, почивна база „Марица-Изток”.

Организатори на проявата са били Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Българска федерация по ориентиране и КНСБ при Мини „Марица-Изток ЕАД”.

Това бе първото участие на отбор от РДПБЗН-Русе в Държавното първенство и нашите състезатели се представиха блестящо.

В индивидуалните състезания при жените, Лидия Иванова завоюва два сребърни медала, а Мария Събева – два бронзови. При мъжете Николай Халачев грабна сребро, а Бисер Цирков се класира на трето място и бе удостоен с бронзов медал.

В отборната надпревара на държавното първенство русенци също завоюваха призови места. Дамският ни тим, в състав Лидия Иванова и Мария Събева, са се класирали втори, вземайки купа и сребърни медали. При мъжете, нашият отбор в състав Анатоли Николов и Николай Халачев също е успял да заеме втора позиция и състезателите ни донесоха още два сребърни медала и купа.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден