Русе бе домакин на работна среща за разясняване дейността на органзиацията за управление на туристическите райони

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в информационен ден относно изпълнението на проект, целящ повишаване капацитета на малките и средни предприятия в областта на туризма.

Сред специфичните цели на проекта са изграждането на Организациите за управление на 9-те туристически района в страната, които от една страна ще помогнат за създаване на механизъм за взаимодействие между фирмите и туристическите организации, а от друга ще запълнят празнината в управлението и маркетинга на дистанциите между местното и националното ниво. Също така се цели подобряване конкурентоспособността на малките и средни предприятия в туризма чрез повишаване информираността им и осигуряване на улеснен достъп на националния и международен пазар чрез участия в разнообразни събития, като изложения и панаири.

В тази връзка ще бъде разкрит и по един офис на Организацията за управление на туристическите райони във всеки от 9-те туристически района, а именно в Русе, Велико Търново, София, Пловдив, Казанлък, Благоевград, Смолян, Варна и Бургас. Фокусът на дейност ще бъде поставен върху извършването на маркетингови изследвания и проучвания на туристическия поток в отделните райони, изготвянето на анализи и прогнози за туристическото развитие, разработването на маркетингови стратегии и комуникационни планове за всеки от туристическите райони, както и провеждането на активна реклама на туристическите продукти на съответния регион.

В срещата участваха още областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, главния секретар на Областна администрация Разград г-н Михаил Тодоров, представители на местната и държавна власт, както и на Българската православна църква.

Инициативата се реализира по проект „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони“, изпълняван от Министерство на туризма и финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. Общата стойност на проекта възлиза на 5 052 041,08 лв., от които 4 294 234,92 лв. са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и малко над 757 800 лв. са национално съфинансиране. Очаква се проектът да приключи до края на май 2021 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов