Локо (Русе) на крачка от пълния обрат срещу „Хитрино“

В следващия кръг Локомотив (Русе) ще гостува на „Калиакра“

Локомотив (Русе) и „Хитрино“ завършиха наравно 2:2 в среща от десетия кръг на първенството в Североизточната трета лига. Гостите водеха на почивката с два гола, но през второто полувреме „железничарите“ показаха характер и дори бяха близо до пълния обрат в края на двубоя.

В 14-ата минута Дениз Неджмиев вкара, но попадението бе отменено от съдиите заради маркирана засада. Буквално в ответната атака гостите откриха чрез Ивелин Василев. В 30-ата минута „Хитрино“ вече водеше с 2:0 след гол на Христо Александров и се чувстваше доста комфортно на терена на Градския стадион.

През втората част локомотивци изравниха играта и вдигнаха оборотите. Усилията им в предни позиции доведоха до гол на Дениз Неджмиев за 1:2 в 58-ата минута.

В 65-ата минута старши треньорът Ивайло Кирилов предприе промяна в тактиката и пусна като трети нападател младия Ивайло Димитров. „Железничарите“ затегнаха обръча около вратата гостите и стигнаха до дузпа в 84-ата минута. От бялата точка Мартин Недков не сгреши и доведе резултата до 2:2.

В оставащите минути до края на срещата и двата тима имаха своите шансове, но нов гол не падна. Добри положения във финалния щурм на Локо (Русе) се откриха пред Рачев и Неджмиев, които с малко повече късмет можеха да донесат пълен обрат в полза на „червено-черните“.

В двубоя срещу „Хитрино“ дебют за „железничарите“ записа юношата на клуба Михаил Любенов, влязъл в последните десетина минути като смяна на контузения Антонио Димитров.

Не съм доволен от играта ни преди почивката. Едва през второто полувреме се вдигнахме и заиграхме по-смело в предни позиции. Наложи се да променя тактиката в движение, за да придам повече острота на нашата атака. Радвам се, че демонстрирахме непримиримост и търсехме настойчиво промяната в резултата до последните минути. След изравнителния гол имахме реален шанс и за пълен обрат. Не се получи. Трябва да призная, че гостите играха доста солидно и ни затрудниха максимално“, сподели след края на срещата старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

Кирилов добави още, че очаква през седмицата в локомотивските редици да бъде привлечен нов футболист. Неговото име обаче, ще бъде обявено, едва когато той бъде картотекиран по надлежния ред в Зоналния съвет на БФС.

В следващия кръг Локомотив (Русе) ще гостува на „Калиакра“. Двубоят в Каварна е идната събота, 3 ноември, от 14:00 часа.

Съставът на Локо (Русе) срещу Хитрино: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Джан Али, Ивайло Иванов, Мартин Рачев, Радомир Хараланов (35′ – Антонио Димитров, 80′ – Михаил Любенов), Мартин Недков, Мерт Хасан, Мирослав Георгиев (65′ – Ивайло Димитров), Дениз Неджмиев, Динко Станчев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов