Пламен Нунев и Светлана Ангелова поздравиха жителите на Могилино по повод празника на селото

Честването се състоя в центъра на селото от Община Две могили

Народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова поздравиха жителите на Могилино по повод празника на населеното място. Честването се състоя в центъра на селото от Община Две могили.

Нунев благодари на кмета Петко Петков за поканата да празнуват заедно с местните жители, като отправи пожелания за здраве и благополучие към събралите се. Той заяви подкрепата на депутатите за инициативите на кмета и изрази надежда те да се случват с навременната помощ и от местната власт в лицето на присъстващите специални гости - председателя на Общински съвет – Две могили Христина Ефтимова,  общински съветници, кмета на Община Две могили Божидар Борисов и др.

Народните представители подариха на кмета Петков осветена икона с образа на Свети Димитър, която ще бъде предадена на свещеника тук впоследствие.

Повод за това стана откриването по – рано днес на частично обновения с държавно финансиране храм, носещ името на светеца. Депутатите от ГЕРБ спомогнаха съществено за благолепието му. Преди година бе ремонтиран покривът, а сега църквата има изцяло укрепена и подменена подова настилка. Това се случва само година преди да бъде отбелязана 130-ата годишнина от изграждането му.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов