Народният представител Пламен Нунев откри нови спортни зали в Сандрово

Той благодари на кмета, че средствата по програмата се използват целесъобразно

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, директорът на дирекция „Европейско развитие“ в Община Русе д-р Никола Кибритев и кметът на Сандрово Божидар Стоилов прерязаха лентата при откриването на фитнес зала и зала по волейбол и баскетбол. Това се случи в присъствието на много местни жители в центъра на населеното място от Община Русе.

"Децата са най – важни и на тях трябва да им се създават условия – първо да учат добре, но и да спортуват. Надявам се, че освен децата, на тази придобивка ще се радват родителите, бабите и дядовците“, подчерта в приветственото си слово Пламен Нунев. Той благодари на кмета, че средствата по програмата се използват целесъобразно.

Залите са част от проект „Текущ ремонт на Детски спортен център към бивше Основно училище „Отец Паисий“ – трети етап, реализиран в рамките на Общинска програма за развитие на малките населени места, припомни кметът Божидар Стоилов.

Проектът бе на стойност 24 000 лв. и включи дейности по ремонт и оборудване на залата по волейбол и баскетбол, като и нов санитарен възел.

Преди 6 години бе изградена спортна площадка, а по – късно и друга спортна зала. Догодина ще се продължи с изграждане на зала за шахмат и джаги.

Кампания „Малки населени места“ 2018 на Община Русе цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки всички кметстваи квартали. За поредна година, средствата, които бяха отпуснати за финансиране на проекти там са в размер на 320 000 лв.

По – късно народният представител обиколи населеното място, като направи преглед на новоасфалтираните улици – „Трети март“, „Юрий Гагарин“ и „Васил Левски“. Той набеляза заедно с кмета какво е необходимо да се ремонтира или строи приоритетно през идната година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов