Панаир на музейните изложби се провежда в Русе

Г-жа Ирена Петрова поздрави всички участници от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов

Днес, в зала „Европа“, се проведе церемония по откриването на Панаир на музейните изложби. Събитието се утвърди като най-големия музеен форум в България и тази година се провежда от 24 до 26 октомври в Русе.

На откриването присъстваха Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ в Община Русе, Борис Хаджийски – председател на Сдружение „Български музеи“, Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей-Русе, както и лектори от България, Великобритания, Хърватска, Македония и Сърбия.

Г-жа Ирена Петрова поздрави всички участници от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и връчи поздравителен адрес на директора на Историческия музей в Русе проф. Николай Ненов.

Форумът се организира от Регионален исторически музей-Русе, Министерството на културата и Община Русе, в партньорство с Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО – София, Асоциация на Клубовете Приятели на музея, с подкрепата на Сдружение Български музеи и на Сдружение „Толкова близо, толкова далече“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов