Бързи производства срещу пътни нарушители

Бързо производство е образувано срещу водач, управлявал нерегистриран автомобил с изтекли регистрационни табели. На 20 октомври около 17:30 часа екип на сектор "Пътна полиция" при обход в района на ул. Райна Княгиня в Русе, зад блок „Чавдар войвода" е забелязал лек автомобил "Пежо 206", който се е движел с поставени регистрационни табели с изтекъл срок на валидност през 2017 г. След подаден светлинен и звуков сигнал автомобилът спрял вдясно на пътното платно и последвала проверка, при която е установено, че водач и собственик на колата е 33-годишен русенец. Той представил на униформените документи на автомобила и разрешение за временно движение, което е било валидно до 15.10.2017 г., освен това не представил валидна застраховка гражданска отговорност. За установените нарушения (управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред; управление с изтекли регистрационни табели; управление на МПС без сключена  задължителна застраховка гражданска отговорност) са му били съставени актове. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу русенеца е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Бързо производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да управлява след употреба на алкохол. На 19 октомври около 21:20 ч. в гр. Русе, на кръстовището между ул. П. Д. Петков и ул. Муткурова, екип от сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка лек автомобил "Ауди А4", при което е установено, че водач е 48-годишен мъж. Последвалата проба с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на алкохол - 1,63 на хиляда концентрация в издишания въздух. На мъжа е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Още две бързи производства са образувани срещу водачи на автомобили, за шофиране в нетрезво състояние и за управление в срок на изтърпяване на административно наказание. Случаите са от 21 октомври. Те са били установени от екипи на Първо РУ, със съдействие на колегите им от сектор Пътна полиция. 37-годишен водач на лек автомобил марка БМВ е хванат с 1,69 промила, а 29-годишен мъж е управлявал лек автомобил „Шкода Фелиция“ без свидетелство за управление в едногодишния срок от наказването му по административен ред. Срещу двамата са образувани производства съответно по чл.343б, ал.1 от НК и по чл.343в, ал.2 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов