До 31 октомври ще се приемат номинации за най-успешните инициативи, гарантиращи правата на децата

Животът

23-10-2018, 07:45

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Областна администрация Русе напомня, че Държавната агенция за закрила на детето ще връчи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“, като формулярът за участие и приложенията, удостоверяващи постиженията на кандидата ще се приемат на e-mail: sacp@sacp.government.bg в срок до 31 октомври тази година.

За отличието могат да кандидатстват или да бъдат номинирани общини, юридически лица, неправителствени организации, граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца. Категориите, в които то ще се присъжда са три, а именно         за устойчиво развитие, за успешна промяна и за значима иновация.

Всеки кандидат може да представи своята дейност само за една от изброените по-горе три категории.

Кандидатурите ще се разгледат и оценят от седемчленна комисия, назначена със заповед на Председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Нейни членове ще бъдат представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на академичните среди, на НСОРБ, публични личности.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ ще бъде връчен в Международния ден за правата на детето – 20 ноември. Инициативата ще бъде ежегодна като признание за гарантиране правата на децата.

Допълнителна информация може да бъде намерена в Насоките за кандидатстване, които са публикувани на сайта на Агенцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов