Русенският митрополит Наум отбеляза своя 50-ти рожден ден

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред множеството гости на официалния прием по случай 19 октомври ден на Св. Преподобни Йоан Рилски Чудотворец, на който и Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отбеляза своя 50-годишен юбилей.

Г-н Колев благодари за отправената покана и от името на институцията и лично от свое име пожела на Негово Високопреосвещенство Наум преди всичко здраве – телесно и духовно, защото то е една от предпоставките за всяко житейско начинание, а също и да бъде все така успешен и полезен във всички сови дела, служейки на вярата и хората. „Основните ценности на църквата и основните принципи, които вярата защитава са тези, които и държавата отстоява“ заяви още заместник областният управител. Той връчи и поздравителен адрес от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Продължавайте с достойнство, чест, смиреност и себеотрицание да следвате пътя, който сте избрал!...

Вярвам, че делото Ви е в основата на ценностната система на идните поколения, поколенията от които в следващите години ще зависи съдбата на региона и страната!...“

Негово Високопреосвещенство Наум получи множество поздравления от представители на държавната и общинска власт, свещеници, културни, обществени и образователни дейци от страната и чужбина.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов