Убиецът Северин остава в ареста

Това решиха магистратите от Окръжния съд в Русе, които днес разгледаха мярката му за неотклонение

Зад решетките ще остане Северин Красимиров, обвинен в жестокото убийство и изнасилване на журналистката Виктория Маринова. Това решиха магистратите от Окръжния съд в Русе, които днес разгледаха мярката му за неотклонение, съобщава tribune.bg.

От прокуратурата искаха налагане на най-тежката мярка и съдът сечете, че задържането „под стража“ е основателно.

Първият довод на съдия Милена Пейчева беше, че има обосновано предположение за авторството на деянието, в което е обвинен Северин. Втората причина - ако бъде с по-лека мярка за неотклонение, може да извърши друго престъпление или да се укрие от органите на реда.

Служебният защитник на Красимиров – Иван Дойнов, също настоя клиентът му да остане в ареста, защото има опасност за неговата сигурност, ако излезе на свобода.

Пред разследващите Северин разказал, че е нанесъл удари на Виктория, но не е признал за изнасилването. От прокуратурата обявиха, че нямат данни обвиняемият да е имал съучастници в тежкото престъпление. Няма данни и за поръчителство на убийството.

Северин заявил, че не познава Виктория, не я бил виждал и на телевизионния екран.

По-рано пред журналисти 21-годишният мъж призна вината си. Каза, че не може да повярва, че го е направил, че съжалява и ще излежи присъда, каквато му даде съдът.

Определението на съда в Русе подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Апелативен съд във Велико Търново.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)