Областният управител ще се срещне с представители на китайското правителство и бизнес

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров ще се срещне с представители на китайското правителство и бизнес, като фокусът на дискусиите ще бъде поставен върху сътрудничеството на местно ниво в областта на туризма, селското стопанство, индустриалните и демонстрационни зони, както и върху малките и средни предприятия.

Това ще се случи на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която ще се проведе на 20 октомври в Националния дворец на културата в София.

Срещата ще се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“, като се очаква в нея да се включат повече от 250 представители на местния китайски бизнес и китайските провинции. Основната цел на инициативата е да се осигури платформа, в която местните власти и местният бизнес да могат да се срещнат и да обсъдят начини за задълбочаване на връзките и сътрудничеството помежду си.

Събитието се организира от Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС и Областния управител на област София, в партньорство с Министерство на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Столична община, Националното сдружение на общините в Република България, НДК, както и Секретариата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, Асоциацията на областните управители на страните от ЦИЕ и Китайската народна асоциация за приятелство с чужбина.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов