Пешеходният подлез при Математическа гимназия „Баба Тонка“ ще бъде обновен с европейски средства

Довършване на подлеза при Математическа гимназия „Баба Тонка“ и привеждането му в съответствие със съвременните изисквания за такъв вид съоръжения ще осигури по-удобно и безопасно пресичане за гражданите на натоварения булевард „Генерал Скобелев“ до училището. Това стана ясно днес, 17.10.2018 г., по време на церемонията за първа копка на обекта. На нея присъстваха ръководителят на проекта и зам.-кмет по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, екипът по проекта, представители на строителния надзор, медии и граждани.

Планираните дейности целят довършване на подлеза, който е изграден до груб строеж, като ще се изпълнят и необходимите мерки за осигуряване на достъпна среда. Предвидено е монтирането на асансьори на двата входа.

Обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходен подлез при Математическа гимназия „Баба Тонка“, е на стойност 433 927,27 лв. без ДДС, представляващ компонент №5 от проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е на обща стойност 24 344 185,59 лв., от които 24 002 815,60 лв. – безвъзмездна финансова помощ и 341 369,99 лв. – собствен принос на Община Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов