В румънския град Крайова организират базар за занаятчии от двете страни на р. Дунав

Мисия

15-10-2018, 17:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието е част от проекта FairDeal с водещ партньор Община Велико Търново

Голям базар за занаятчии организират в румънския град Крайова в края на следващата седмица. Двудневният форум ще се състои на 20 и 21 октомври и е част от проекта “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори - Асоциация „Диманш“(Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).

Участие могат да вземат производители на кулинарни и стопански продукти, както и занаятчии от двете страни на р. Дунав, включително от Велико Търново и целия регион. В Крайова те могат да представят част от своите изделия и да установят контакти с техни колеги и с представители на малкия и средния бизнес от Румъния. Участието в базара е безплатно.

В края на ноември същият по рода си двудневен занаятчийски базар ще бъде организиран и в старопрестолния град.

По време на двете събития ще бъде представена и първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов