Пламен Нунев почете паметта на загиналите в Първата световна война в Ряхово

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев поднесе днес цветя пред паметника на загиналите войни в Ряхово. Това стана по време на официалната церемония за почитане паметта на загиналите през Първата световна война в центъра на населеното място на Община Сливо поле. Тя бе съпътствана от панахида и бе част от двудневните чествания по случай 100 годишнината от края на Първата световна война и 102-та годишнина от победата на българската армия при Ряхово.

Събитието бе уважено от представител на Министерството на отбраната, областния управител Галин Григоров, заместник – областния управител Валентин Колев, общински съветници, кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов, кметове на кметства от общината и гости.

По-късно имаше и военноисторическа реконструкция на отблъскването на румънския десант при. село Фламънда – село Ряхово през 1916 година.

В селото се проведе открит урок по родолюбие, турнир по стрелба с въздушна пушка и лък с участието на ученици под надслов „За славата бойна българска“, конкурс на историческа достоверна рисунка на войни от Първата световна война, както и целодневна музейна експозиция на открито с повече от 150 експоната.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)