Държавните администрации на България и Румъния обмениха опит в областта на социалната политика

В Русе се проведе кръгла маса за обмен на опит и добри практики между държавните администрации на България и Румъния, относно бъдещето и перспективите на социалната икономика и жизнения стандарт.

В организираното от Министерството на труда и социалната политика събитие, бяха обсъдени подходящите форми на взаимодействие и партньорство с представителите на държавните институции по отношение на стимулирането на социалната политика и инициативи в региона, както и възможни решения на социалните и демографските проблеми в областта.

Г-жа Мариела Личева – директор на Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе връчи на д-р Султанка Петрова – заместник-министър на труда и социалната политика поздравителен адрес от името на г-н Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе.

Общинска администрация Русе сподели опита си и добри практики в областта на социалните услуги и социалното предприемачество.

Днешното събитие бе част от двудневна инициатива, като на 11 октомври д-р Султанка Петрова задно с представители на МТСП, г-жа Мариела Личева и г-жа Катя Петрова от общинска администрация Русе взеха участие в кръгла маса с представители и експерти от общинска администрация в гр. Гюргево. Разгледаните теми бяха свързани с „Добро съседство“ и запознаване със социалната политика на Община Гюргево. Обсъдени бяха въпроси, свързани със социалната икономика, доходите и в споделянето на добри практики в областта на демографията, както и възможностите за сътрудничество в тази посока.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов