България увери Германия, че Северин ще в килия от 4 кв. м. със санитарен възел

Това съобщиха от самото министерство

Министерството на правосъдието е изпратило информация до Германия за това, че задържаният за жестокото убийство на Виктория Маринова ще бъде в затвор по европейските стандарти. Това съобщиха от самото министерство. От там уточняват и че днес са получили запитване за условията в местата за лишаване от свобода в България, информира tribune.bg.

„Правосъдното министерство е изпратило изисканата от германската прокуратура информация за настаняване на Красимиров, в съответствие с европейските стандарти - 4 кв. м. жилищна площ и самостоятелен санитарен възел“, посочват от ведомството.

Отговорът е изпратен в спешен порядък.

Вчера стана ясно, че прокуратурата в Германия е поискала подобна информация, за да вземе решение за екстрадицията на задържания Северин Красимиров. Вече е одобрено неговото прехвърляне в България, като се очаква то да стане до дни.

„24 часа“ съобщава, че екстрадицията може да стане още този уикенд. Най-вероятно задържаният за убийството на младата жена в Русе ще бъде екстрадиран с германска полиция от Хамбург до София.

21-годишният мъж е обвинен в бруталното изнасилване и убийство по особено жесток начин на младата майка Виктория. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен