​Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на Виктория

Животът

10-10-2018, 09:43

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Има задържан за убийството на Виктория Маринова

Задържаният за убийството е напуснал страната през ГКПП "Дунав мост"

Северин Надеждов Красимиров е задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Той е роден 1997 г. в град Русе, живущ в Русе, обитаваният от него адрес е близо до местопрестъплението. Това съобщи на официален брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БНТ.

Северин Красимиров е арестуван късно снощи в Германия, от немската полиция, след искане от българските органи от МВР. "От 2007 г. лицето има криминална регистрация за кражба на цветни метали", обясни още Маринов.

По думите, му, разследването е открило веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и жертвата. Част от готовите ДНК експертизи дават информация за наличие на ДНК по трупа на жертвата и нейните вещи.

"Очакваме още доказателства, продължаваме да работим по всички издигнати версии - както за личния, така и за професионалния живот на Виктория Маринова", категоричен е вътрешният министър.

"Редно е да се изкаже благодарност на всички полицаи, прокурори, съдии, експерти от МВР, както и към полицията в Германия", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

"За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства. Повдигнати са задочни обвинения в изнасилване, предвиденото в закона е от 10 до 20 г. Също и за умишлено убийство по особено жесток начин, за което най-голямата присъда е доживотен затвор без право на замяна", каза Цацаров.

Извършителят на убийството е напуснал страната през ГКПП "Дунав мост" в неделя по обед. Издадена е европейска заповед за задържане и за разследване.

Сега предстои процедура по изправянето му пред германски съд, екстрадиране на лицето и повдигане на обвинение.

"В хода на действията, извършени до момента, не се изключва всякаква версия за убийството", каза Цацаров.

По думите му става въпрос за спонтанно нападение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов