Министър Маринов: Работим по всички версии, нито една не е подценена

Вътрешният министър и главният прокурор анализираха действията на службите във връзка с тежкото криминално престъпление в Русе

Присъствието ни тук е обосновано от обществената значимост на случая, заяви на брифинга с представителите на медиите министърът на вътрешните работи Младен Маринов. На оперативното съвещание  бе важно да анализираме действията досега, да координираме работата на екипите на ОДМВР, ГДНП, прокуратурата, БОП и да планираме предстоящите действия по разследването, поясни Маринов. Вътрешният министър уточни, че в Русе работят и психолози от Института на МВР, които са присъствали на всички действия до момента, за да могат с придобитата информация да оформят психопортрета на извършителя. Работим по всички версии, нито една не е подценена -  както възможността за случайно събитие - дело на човек с психически отклонения или планирано действие, извършено от лице с подобни характеристики, или продиктувано от личен мотив, заяви министър Маринов. Задачата ни тук бе да разпределим екипите така, че да се работи паралелно по всички линии, без да се губи време. Ако имаше ДНК съвпадение, щяхме да го съобщим - би означавало, че сме разкрили извършителя. Всички находки, които се откриват и изземват, веднага се изпращат за експертиза към  Института по криминалистика, трябва да работим бързо. Не подценяваме и най-дребния факт, изследваме живота на жертвата както в личен, така и в професионален аспект, подчерта министърът.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че  е мобилизиран целият експертен потенциал на МВР. Работим по всички версии, ще следим разследването изключително внимателно. На базата на направения анализ са планирани действията, които предстои да бъдат извършени и ще осигурят доказването според възможните версии. Приели сме, че не изключваме нито една версия – свързана със случайно посегателство, или свързана с планирано посегателство. Едно е ясно – извършеното е изключително брутално и жестоко.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)